petak, 5. studenoga 2010.

Geomehanika prije svega, strujni priključak i iskolčenje

Graditi kuću u današnje vrijeme i poštivanje svih stavki zakona, banke i ostalih propisa zahtjeva bezbroj koraka. Upravo to zahtjeva puno strpljenja i živaca, a ponajprije dubok džep jer svatko želi dio vašeg novca.
Angažirali smo geodete i stručnjake koji će provjeriti i ispitati sastav tla sve do 8 metara dubine do kuda će bušiti sondom ne bi li naišli na podzemne vode i trusno tlo koje ne dozvoljava gradnju podruma.
Sve je prošlo u najboljem redu, zemlja je čvrsta ilovača. glinena i nepropusna što je potvrđeno i elaboratom s kojim ćemo nastaviti zacrtani put.
Odlučili smo se na podrum od samoga početka jer je to prostorija koja će primati sve neželjene stvari koje inaće smetaju u gornjim katovima i dvorištu. Isplanirali smo jednu prostoriju za špeceraj i potrepštine, nešto kao smočnica, a za drugu prostoriju isplanirali smo stambeni prostor u kojem može biti teretana, kućni ured s kompjuterom i soba za zabavu. Nakon elaborata i uloženih novaca još više smo krenuli u izgradnju kako smo zamislili iako je taj dio kuće ujedno i najskuplja investicija.
Danas podrum još uvijek nema pregradne zidove niti je uređen zbog nestašice financija, šmrc ;-(



Privremeni priključak postavili smo na pretanku i prelaganu letvu




Nakon toga je elektra odlučila uzeti stvari u svoje ruke




Napokon je na red došlo iskolčenje


Nema komentara:

Objavi komentar